Over Erik Schuurman

Over Erik Schuurman

Ik ben op 18 mei 1955 in Jakarta, Indonesië geboren en ik heb daar tot mijn derde jaar gewoond. Mijn ouders waren daar destijds vanuit Nederland voor hun werk uitgezonden. Indonesië heeft een hele warme plek in mijn hart. Ik kom er vaak, voel me er thuis en ik  spreek de taal steeds beter. 

pexels-quang-nguyen-vinh-2131921

Mijn jeugd heb ik, samen met mijn twee broers en mijn zus, in Haarlem doorgebracht. Daar heb ik ook, voor wie dit schooltype nog kent, de HBS-A doorlopen, om daarna de opleiding tot fysiotherapeut te doen. Daarvoor heb ik in 1977 mijn diploma behaald. Ik ben daarna tot 1984 als fysiotherapeut in een psychiatrisch ziekenhuis werkzaam geweest. In 1985 ben ik, vanwege een nieuwe baan als fysiotherapeut in een wijkgezondheidscentrum, naar Hoorn verhuisd.

Samen met mijn uit Indonesië afkomstige levenspartner Rana, ben ik in 1998 in Veendam gaan wonen om in Groningen als bewegingsdeskundige bij re-integratiebedrijf Het RugAdvies Centrum te gaan werken. In 2001 is de naam van het RugAdvies Centrum veranderd in Winnock en zijn mijn werkzaamheden van bewegingsdeskundige verschoven naar relatiebeheer, projecten en onderwijs (interne opleiding en de Rijksuniversiteit Groningen). In de afgelopen jaren heb ik mij ook veel bezig gehouden met het ontwikkelen en geven van nascholingen aan artsen en workshops aan werkgevers, leidinggevenden en HR-functionarissen.

Naast fysiotherapie heb ik een aantal post-HBO en post-Academische opleidingen gedaan op het gebied van gedragstherapie (ACT/Mindfulness), psychomotore therapie (Pesso), systeemtherapie, intervisie en supervisie, bio-energetica en NLP.

Gastcolleges Indonesië

Sinds 2014 geeft ik tweemaal per jaar gastcolleges en trainingen (onder meer over effectieve communicatie zorgprofessional/patiënt en gedrag en gezondheid) aan een drietal universiteiten in Indonesië (Universitas Indonesia in Jakarta, Universitas Muhammadiyah Semarang (UNIMUS) en Universitas Islam Bandung (UNISBA). Hiertoe heb ik samen met twee bevriende bedrijfsartsen een stichting opgericht.

Kortom, in ben nog lang niet uitgewerkt en toen mijn functies bij Winnock als gevolg van de corona-crisis en noodzakelijke reorganisatie werden opgeheven, heb ik besloten om mijn eigen consultancy bureau te starten. Op deze website lees je veel meer over mijn visie en missie, werkwijze en aanbod.

Ik heb er zin in en hoop je gauw bij een kennismaking te ontmoeten.

Toelichting Logo

Het logo van een driehoek en drie bollen verwijst naar het volgende:

De driehoek verwijst naar de ont-moeting (elkaar ontmoeten, maar ook vanuit niet meer ‘moeten’) die plaatsvindt bij mensen die bij elkaar durven stil te staan op het moment dat er gedoe is. Gedoe omdat je niet lekker in je vel zit, er opmerkingen over worden gemaakt en als je merkt dat je je niet meer vrij en onbevangen kunt voelen in je eigen leefomgeving (privé en werk). Door stil te staan bij de betekenis van deze (lichamelijke) ervaringen, ontwikkelt zich vaak de mogelijkheid om daarover in contact te komen met anderen, waarmee je je gehoord en gezien gaat voelen door je omgeving, steun en begrip kunt ontvangen en stappen gericht op een mooiere en betere toekomst kunt gaan nemen.

De drie bollen verwijzen naar de drie elementen waarmee Erik Schuurman Consultancy Werk en Gezondheid zich bezig houdt:

De grote bol achter de driehoek gaat over een gezonde leefomgeving waaronder een gezonde bedrijfscultuur, een gezonde werkomgeving en het nemen van verantwoordelijkheid voor het bijdragen aan een gezonde cultuur 

More
cropped-logo-format-4-perfect.png